Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna
 Okręg PZW Bielsko-Biała
Forum Okręgu Wędkarskiego PZW Bielsko-Biała

Strona Okręgu PZW Bielsko-BiałaStrona okręgu   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zawody 2010
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Sport - Zawody
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateusz
Narybek
Narybek

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 6:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, też jestem z OKS-u(choć od niedawna)i też nie jestem specjalistą
od spławika ale zainteresowany tematem na zebraniu sprawozdawczym w kole wysłuchałem opini i argumentów przedstawicieli Klubu Robinson B-B, znam stanowisko odpowiedzialnego za spławik w Okręgu.
Jak nie można inaczej, sprawa jest prosta, musicie dogadać się między sobą, wszystkie zawody, miejsca można przecież przegłosować zwykłą większością głosów np. na pierwszych czy ostatnich zawodach GP-Okręgu.
Mówicie o posiłkachnp.na GP-Okręgu-że go brak-sami ustalacie kwotę składki i sami możecie nią dysponować(nagrody lub posiłek,a może to i to)-to wasza sprawa.
Dziwi mnie tylko jedno, że nie możecie lub nie chcecie się dogadać. Zamiast zwykłej koleżeńskiej atmosfery, tak ja k w spinningu panuje między wami jakaś niezdrowa rywalizacja.
Wiem, że dla jednych szczytem zadowolenia jest udział w GP-Okręgu,inni znowu sięgają dalej np. GP-Polski dlatego też takie kontrowersje co do wyboru łowiska.
Panowie prosta metoda -głosujcie wszystko większością głosów, a może okazać się np.że nikt waszych zmian nie pochwala lub wszyscy je poprą.
ps.OKS JEST DLA WSZYSTKICH WĘDKARZY ALE SŁUCHAĆ TRZEBA WIĘKSZOŚCI BO INACZEJ CO BY SIĘ DZIAŁO........
pozdrawiam Mateusz.
bekum
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 10:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

dalton - nie trzeba być piekarzem , żeby jeść chleb. Nie każdy kto widzi błędy innych , widzi możliwość zmian - musi od razu działać w kapitanacie. Pewni ludzie podjęli się pracy w OKS , poczynili pewne obietnice , pokazali swój pomysł na pracę dla Sportu a my mamy pełne prawo ich za to rozliczać i wytykać te błędy. Obecny Kapitanat jest mocno zmieniony w porównaniu z poprzednim i pokładamy w nim duże nadzieje. To na CAŁYM kapitanacie + Prezesie d/s Sportu spoczywa odpowiedzialność za efekty współpracy z zawodnikami wszystkich bez wyjątku dyscyplin.
mateusz - nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz ,że miedzy nami zawodnikami panuje niezdrowa rywalizacja? My "wspólnie" podnosimy głos o zmiany i mamy nadzieje , że ktoś (OKS) nas wysłucha. Obaj z daltonem mówicie o głosowaniu - to mamy sobie przegłosować , żeby na MO był posiłek i woda ? Żeby tworząc sektory oddzielić je przerwą? Mamy 2 km kanału a 2 sektory są ze sobą połączone! Czy mamy głosować aby oprawa MO była godną rangi tych zawodów? Jeśli będzie trzeba to będziemy głosować - tylko po co nam wtedy OKS skoro każdą jego decyzję możemy w głosowaniu zmienić.
Na koniec chciałbym podkreślić , że szanuję inicjatywę was obu - udzielacie się w OKS oraz na forum - niestety na 6 członków OKS to mało. Wypowiedzi Kapitana Sportowego , odpowiedzialnego za spławik nie było przyjemności nam poznać.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dalton
Tarlak
Tarlak

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 11:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
To na CAŁYM kapitanacie + Prezesie d/s Sportu spoczywa odpowiedzialność za efekty współpracy z zawodnikami wszystkich bez wyjątku dyscyplin.

Zgadzam się z Tobą całkowicie, tylko że ja sobie nie przypominam żeby jakikolwiek zawodnik ze spławika zwrócił sie do mnie lub OKS z jakimikolwiek uwagami lub propozycjami zmian - oficjalnie. Spinning po zakończeniu sezonu organizuje spotkanie na którym omawia się zasady GPO i wprowadza ewentualne zmiany. Spotkanie trwa ok 2-3 godzin i głosuje sie zmiany i zapisuje sie je. Mucha zorganizowała spotkanie "rady klubów' i zainteresowanych zawodników. A spławik? nic mi nie jest na ten temat wiadomo. Bo nie mówmy tu o tej luźnej wymianie zdań między czterema czy pięcioma zawodnikami po zawodach kadry.
Mówię tu oczywiście o GPO. Co do MO to nie mogłem być na zeszłorocznych, ale jak tylko będę miał możliwość to postaram sie żeby w tym roku było wszystko jak najlepiej. Chętnie wysłucham Waszych uwag i sugestii. Tylko nie na zasadzie żalów i ,pretensji ale konkretnych propozycji.
Miejcie też trochę wyrozumiałości, bo tylko ten nie popełnia żadnych błędów co nic nie robi, a najprościej jest krytykować stojąc z boku z założonymi rękami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pawel3217
Narybek
Narybek

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzeba być w jakimś kole czy wystarczy być zrzeszonym w PZW aby uczestniczyć w zawodach.. ?
dalton
Tarlak
Tarlak

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 8:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeby uczestniczyć w zawodach zaliczanych do GPX Okręgu B-B musi się być członkiem Okregu B-B. W zawodach towarzyskich organizowanych przez koła czy kluby zależy tylko od organizatora.
Powrót do góry
Pawel3217
Narybek
Narybek

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem. dzięki za odpowiedź. muszę na któreś się wybrać w tym roku:)
pozdrawiam.
krzysiekrwd
Ikra :)
Ikra :)

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

now sam mi zaproponowales abym zmienil posta tak, ze przez zpana panie wlodziu tez ta informacja dojdzie tak? a wiec po co sie klucic ja poprostu zmienilem okreg ityle pozdrawiam
Powrót do góry
bekum
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 2:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dalton - kilka miesięcy temu napisałeś i deklarowałeś :
[quote="dalton"]
Cytat:
Co do MO to nie mogłem być na zeszłorocznych, ale jak tylko będę miał możliwość to postaram sie żeby w tym roku było wszystko jak najlepiej. Chętnie wysłucham Waszych uwag i sugestii. Tylko nie na zasadzie żalów i ,pretensji ale konkretnych propozycji.
Miejcie też trochę wyrozumiałości, bo tylko ten nie popełnia żadnych błędów co nic nie robi, a najprościej jest krytykować stojąc z boku z założonymi rękami.

Wyszło jak zwykle czyli źle. Widać można również popełniać błędy nic nie robiąc....
Miejsce zawodów nieprzygotowane, cała organizacja ograniczyła się do rozstawienia namiotu dla organizatorów oraz rozbiciu numerków na brzegu.
Szkoda cokolwiek więcej pisać - kto był to widział i przeprosiny Prezesa to zdecydowanie za mało. Kapitanat Sportowy w naszym Okręgu to jedynie teoria - na szczęście w całym tym żenującym spektaklu najważniejsza była rywalizacja pomiędzy zawodnikami , która odrobinę przykryła to co zawodom tej rangi nie przystoi.
Duży niesmak jednak pozostał.
Na koniec dodam , że w związku z tym że, za 2 tygodnie w tym samym miejscu odbędą się zawody MO Katowice , mieliśmy kilku widzów/kibiców którzy obserwowali nasze zmagania - komentarze które padały a opiniowały organizację były bardzo trafne ale nie do zacytowania na publicznym forum....
Na koniec dostaliśmy zaproszenie, aby zobaczyć jak wyglądają prawdziwe zawody ...
Ja już w Polsce widziałem parę zawodów i swoje zaproszenie chcę ofiarować dla OKS. Człowiek uczy się całe życie....

Gratulacje Dla Bogdana Mrożkiewicza za kolejny tytuł MO.
Powrót do góry
dalton
Tarlak
Tarlak

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 10:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo chciałem być na MO. Jako członek OKS i sędzia, niestety ze względu na sytuację związaną z moją córką nie mogłem przyjechać, bardzo tego żałuje, ale w tym wypadku są dla mnie ważniejsze rzeczy. Tydzień przed mistrzostwami moja mama która pomaga mi w opiece nad nią wyjechała do sanatorium i nie mogłem zostawić żony samej bo w jej stanie potrzebne są dwie osoby do opieki.Chciałem ją zabrać i przyjechać chociaż na zakończenie ale dyrektor i prezes kazali mi wybić to sobie z głowy, bo na tych upałach było by to dla niej zbyt niebezpieczne. Tyle w kwestii usprawiedliwienia. Od dłuższego czasu nosze się z zamiarem rezygnacji. Na razie jednak poza nieobecnością na MO wydaje mi się że radzę sobie ze swoimi obowiązkami. Tak nawiasem w tym samym czasie były Muchowe MO i i tak nie mógłbym się rozdwoić.
A co do samych zawodów to rozmawiałem z paroma zawodnikami i nie słyszałem od nich żadnych krytycznych uwag. Jak widzę Twoje zdanie jest zupełnie odmienne wiec chętnie dowiem się co było nie tak i jak według ciebie powinno to wyglądać. Każda opinia a szczególnie ta krytyczna jest dla mnie bardzo cenna. A co do Katowic to nie porównujmy ich możliwości z naszymi, oni dysponują kilkukrotnie wyższymi środkami niż my wiec bądźmy realistami.
Powrót do góry
bekum
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sro Cze 23, 2010 8:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierwszej części nie komentuję - to są Twoje prywatne sprawy i nic mi do tego.

Jednak co się tyczy organizacji zawodów to już mam spore wątpliwości co do Twojej wiedzy na ich temat.
Sam fakt, że Prezes po zakończeniu zawodów zapowiedział spore zmiany w OKS po wakacjach świadczą , że nie było kolorowo....
Nie można było się dogadać z Katowicami w zakresie koszenia ? We środę zaraz po naszych zawodach łowisko było wykoszone! A może trochę sprytu ... tydzień po Katowicach robimy nasze zawody i nie ponosimy żadnych kosztów koszenia...
Przenosimy nasz sprzęt przez barierki (górna część kanału ) a dolna część kanału (ok 10 stanowisk do zakazu) wolna.
Można było zebrać od zawodników po 20 zł na posiłek , przywieźć ławki i po ludzku zakończyć te zawody. Na ogłoszeniu wyników końcowych i wręczeniu pucharów została tylko garstka zawodników...
Sędziowie w drugim dniu w moim sektorze po zważeniu ryb wyrzucali je z wiaderka z górnej półki - nie były to małe ryby - to jest brak szacunku dla ryby!
Ustalone na odprawie terminy sygnałów ulegały zmianie (w pierwszym dniu) nie wszyscy zawodnicy o tym wiedzieli (słaba komunikacja) co było powodem dużego chaosu.
Czy można wiedzieć jakie koszty zostały poniesione na organizację tych zawodów ? Jaki był budżet ? Jak to się ma do innych dyscyplin?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Jaro
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sro Cze 23, 2010 9:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodam jeszcze, że popełniono poważne błędy związane z losowaniem stanowisk w drugim dniu, oraz przesunięciu stanowisk już po wejściu na stanowiska z powodu nie zachowania prawidłowych wielkości. Sygnały dźwiękowe nie były słyszalne. Sędzia w moim sektorze po sygnale pięć minut do końca zawodów obwieścił już ich koniec … Smile
Tarlak
Tarlak

PostWysłany: Sro Cze 23, 2010 11:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za informację i wszelkie krytyczne uwagi. Będę je miał na uwadze i postaram się je wyjaśnić z osobami które zajmowały sie organizacja mistrzostw. Co do zmian w OKS to pierwsze słyszę, ale może ja nie wiem o wszystkim (może mnie już w nim nie ma)
Ja nie twierdziłem że mam pełną wiedzę na temat mistrzostw, tylko napisałem że rozmawiałem z paroma zawodnikami i żaden z nich mi nie mówił że coś było nie tak. A to jest różnica. Na to ilu zawodników zostaje na zakończeniu żaden organizator nie ma wpływu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Sport - Zawody Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: