Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Katanka Gruba Ryba

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 8:28 am Temat postu: Wpu?cili?my 150.000 sandaczy na Mi?dzybrodzie i ?ywieckie |
|
|
W dniu wczorajszym, wcze?nie rano oko?o godziny 4:00 stawili?my si? dwoma samochodami pod karczm? „Zohulina” w Czernichowie. By?a ju? tam ca?a masa samochodów w?dkarzy i dzia?aczy PZW z okolicznych kó?, którzy dbaj? o zarybienie jeziora Mi?dzybrodzkiego oraz ?ywieckiego. Byli te? przedstawiciele kó?, którzy brali m?ode sandacze do swoich ?owisk licencyjnych. Oczywi?cie nie mog?o zabrakn?? dyrektora okr?gu oraz prezesa okr?gu. Oko?o 4:20 przyjecha? samochód dostawczy z prawie 190.000 narybku 0+ sandacza. Najpierw zosta?y odprawione ko?a, które zamawia?y ryby na swój w?asny u?ytek (?owiska licencyjne), po czym przyst?piono do w?a?ciwego zarybienia naszych dwóch zbiorników zaporowych. W sumie do Mi?dzybrodzkiego zosta?o wpuszczone w ró?nych miejscach 50.000 sandacza. Do ?ywieckiego wpuszczono na podobnych zasadach 100.000 sandacza. Osobi?cie z Jankiem Kruczkiem i Stanis?awem Kaczmarczykiem wpu?cili?my 20.000 ma?ych ryb w pó?nocnej cz??ci jeziora (zatoka ?arnówka oraz Mi?dzybrodzie Bialskie). Koledzy z ko?a Czernichów zarybiali cz??? po?udniow?. Ko?a z ?ywca (Zab?ocie i Masto) zadba?y o to, by sandacze trafi?y w odpowiednie miejsca do J.?ywieckiego. Z tego co mówi?, prze?ywalno?? tych ryb jest w granicach 5-8%. Dbali?my o to, aby ryby wpu?ci? w wiele ró?nych miejsc, aby odleg?o?? mi?dzy poszczególnymi workami by?a jak najwi?ksza.
Zdj?cia mo?ecie obejrze? tutaj:
http://www.katanka.vel.pl/20080602_Zarybienie/index.htm
. _________________ Katanka | katanka24@interia.pl
www.Katanka.vel.pl | www.PzwKobiernice.pl
www.MojeJamniki.pl | www.DogsPassion.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
luk750 Tarlak

Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 54 Skąd: Bielsko-Bia?a/Czechowice
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 7:50 pm Temat postu: Re: Wpu?cili?my 150.000 sandaczy na Mi?dzybrodzie i ?ywiecki |
|
|
Katanka napisał: | ............Z tego co mówi?, prze?ywalno?? tych ryb jest w granicach 5-8%...........
. |
Jak to jest z t? prze?ywalno?ci?? Czy te 5-8% odnosi si? do prze?ywalno?ci zaraz po zarybieniu (powiedzmy do miesi?ca czasu), czy te? te 5-8% oznacza, ?e taka cze?? z wpuszczonych ryb osi?gnie wymiar b?d? dojrza?o?? p?ciow??
P.S. Dzi?ki za kawa? dobrej roboty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Katanka Gruba Ryba

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|