Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna
 Okręg PZW Bielsko-Biała
Forum Okręgu Wędkarskiego PZW Bielsko-Biała

Strona Okręgu PZW Bielsko-BiałaStrona okręgu   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sprzątanie Białki, 10 kwietnia, godz. 9.00, Gemini!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Komunikaty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gigant
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 9:32 pm    Temat postu: Sprzątanie Białki, 10 kwietnia, godz. 9.00, Gemini! Odpowiedz z cytatem

Jeżeli komuś z Was przeszkadzają śmieci w Białce, jest okazja by je posprzątać!!!

W najbliższą sobotę, 10 kwietnia grupa co najmniej kilkunastu wędkarzy ma zamiar posprzątać Białkę na odcinku miejskim. Czy nam się to uda, nie wiem, jesteś chętny do pomocy, przyjdź!!! Każda para rąk mile widziana.
Zbiórka godz. 9.00 przy CH Gemini, dokładnie na pasie zieleni miedzy Gemini a rzeką. Odbiór śmieci, worki i rękawiczki zapewnione.

Serdecznie zapraszam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mk1212
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 3:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.onet.pl/cynk/0,22439,cynk.html
mk1212
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 12:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

10 kwietnia grupka zapaleńców z koła Zimorodek oraz paru ochotników z Klubu Gaja spotkało się, by wspólnymi siłami uprzątnąć część naszej miejskiej królowej- Białej.

Zimorodki zabrały się do pracy już o 7:00 i przez półtora godziny uprzątnęliśmy odcinek między Wokulskim i mostem przy Straży Miejskiej, a także część przy ul. Nadbrzeżnej. Następnie udaliśmy się na parking przy Gemini Park, by o 9:00 rozpocząć odprawę razem z Gają.
Po kilku wywiadach,które wprowadziły w akcję trochę zamieszania, podzieliliśmy się na małe „oddziały”. Trzeba było także rozparcelować Białkę na kilka sektorów i wysłać nasze siły w odpowiedni rejon. I tak ustalono, że:
1.odcinkiem najtrudniejszym w dostępie zajmą się posiadacze topli : Wojtek Duraj i Adrian Niedziela,
2.do parku Mickiewicza pójdą Mirek Tamul, Justyna Niedziela. Do tej grupy dołączyli też Marcin Baniak ( po uprzątnięciu odcinka od Gemini do tamki) oraz Artur Janusek z koła Południe, który dotarł do nas zaraz po pracy.
3.Tomek Ziemiński oraz Tomek Baniak z synem mieli uprzątnąć odcinek przy starej Sferze.
Musimy tutaj wspomnieć również o Tomku Kalu, który pomimo obowiązków świadka, stawił się na sprzątaniu o 7 i został z nami do 10, oraz Bartku Popardzie, który czynnie wziął udział w akcji pomimo choroby.

Do najciekawszych znalezisk należą: kilka par nart, deskorolka, dziecięcy traktorek, zestaw ubrań, garnki, drzwi od lodówki, płyty CD, fotel z cinquecento oraz zamknięte piwo z aktualną datą ważności. Podobno było smaczne i dobrze schłodzone.
Oczywiście nie zabrakło butelek po napojach wysokoprocentowych- były to głównie renomowane marki, znajdowano plastikowe butelki po napojach gazowanych, często napotykano środki higieny osobistej, różne szmaty oraz wszechobecne reklamówki. Nagminne były kapsle od butelek po piwie oraz opakowania z papierosów.

Pogoda nie dopisała (od słońca, przez deszcz aż po grad i śnieg), historia wpisała w dzień katastrofę prezydenckiego samolotu, a mimo to udało nam się uszczuplić Białkę o 1280 kg śmieci. Niestety jest to jedna setna tego, co nadal zalega w rzece i dookoła niej, lecz w tak okrojonych siłach nie daliśmy rady uprzątnąć więcej.

Cała akcja zakończyła się o 15:00. Panowie z SITY od razu przyjechali pozbierać worki.

Chcielibyśmy tutaj podziękować Klaudiuszowi Komorowi z Urzędu Miasta za załatwienie sfinansowania odbioru śmieci przez miasto oraz umieszczenie ogłoszeń w Dzienniku Zachodnim oraz Kronice Beskidzkiej.

Jesteśmy wdzięczni także panu Andrzejowi Kusiowi z SITY za dostarczenie worków i „bycie na telefon” a także natychmiastowe wysłanie pracowników po odbiór śmieci.
Podziękowań nie może zabraknąć oczywiście dla wszystkich Zimorodków biorących udział w sprzątaniu

Efekty było widać gołym okiem

!!! WIELKIE DZIĘKI!!!

Tekst: Justyna Niedziela
Zdjęcia Bartek Poparda
czaplasiwa
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje. My sprzątamy Szreniawę 14.05
http://www.przyjacieleszreniawy.pl/?p=333
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gigant
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 9:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze pare fotek:

Powrót do góry
Now
Site Admin - Gruba Ryba
Site Admin - Gruba Ryba

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 11:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Waszmościowie, tutaj tylko komunikaty.

Sprawozdania, fotki, relacje czy komentarze - założyć temat gdzie indziej (też potrzebne, tak dla jasności sytuacji).

Dlatego tu już kończymy [Admin]
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gigant
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 6:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co racja to racja, sorki.
Powrót do góry
czaplasiwa
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przepraszam Embarassed Adminie przerzuć do odpowiedniego tematu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Rafałbb
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 8:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Warto dodac w tym temacie że Pan Andrzej Kus też jest zapalonym wędkarzem.

rafalhh@onet.eu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Komunikaty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: