Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna
 Okręg PZW Bielsko-Biała
Forum Okręgu Wędkarskiego PZW Bielsko-Biała

Strona Okręgu PZW Bielsko-BiałaStrona okręgu   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szkolenie SSR

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Okręg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzytek
Miarowy
Miarowy

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 7:47 am    Temat postu: Szkolenie SSR Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś wie coś więcej na ten temat ? Było takie ogłoszenie na stronie Okręgu i póki co dalej cisza w tym temacie. Telefonicznie dowiedziałem się tylko, że "Trzeba czekać na kolejne ogłoszenie..."
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Krzytek
Miarowy
Miarowy

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 9:43 pm    Temat postu: Szkolenie było... Odpowiedz z cytatem

I udało się. Szkolenie się odbyło i miałem okazję w nim uczestniczyć. I to by było na tyle. Tak na prawdę dla mnie z tego szkolenia nie wynikało NIC, więc po co ono ? Miałem szczerą chęć wstąpienia w szeregi SSR ale mi przeszło (no może jeszcze nie do końca). Jakoś dziwnie odniosłem wrażenie, że mnie (nas, bo było kilka nowych osób) nie chcą. Czemu ? Bo nikt zbytnio nie był zainteresowany, żeby nam wytłumaczyć co dalej i nawet o głupi świstek zgłoszenia musieliśmy się prosić. Ach, i jeszcze te wszystkie ograniczenia... Tylko swój powiat... w moim przypadku bielski... więc co ja miałbym niby ochraniać ? Białkę? Może nieco przesadzam... tylko czy na pewno, skoro zwykły wędkarz może tyle samo albo i więcej... To po co właściwie to SSR ?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
batagur
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 2:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla odznaki może Very Happy Też chętnie bym wstąpił do SSR ale tak jak piszesz wygląda na to że SSR dla PZW to nie potrzebny problem... Nigdzie nie ma żadnych informacji itp. Myślę że lepiej uzbroić się w procę i samemu uprzejmie wywalać na zbity pysk kłusoli z nad rzeki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krystian
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 3:30 pm    Temat postu: Re: Szkolenie było... Odpowiedz z cytatem

Krzytek napisał:
I udało się. ............. To po co właściwie to SSR ?

Very Happy jak masz ochotę to przeczyta
http://pzwbielsko.pl/forum/viewtopic.php?t=114

Może to pomoże zrozumieć po co, komu i do czego SSR.
czaplasiwa
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koledzy PSR to nie jest miód, Gonienie po krzakach za kłusolami!!!! Ale jaka przyjemność ,że dzięki nam ocalały rybki dla prawdziwych wędkarzy!!!! Członek PSR od 10 lat. Kłusoli i zebranych wędek po uciekinierach nie zliczę. I Tego Wam również życzę. Członek Sekcji Przyjaciół Szreniawy. http://www.przyjacieleszreniawy.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
matysgry
Ikra :)
Ikra :)

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 2:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za takie życzenia,ale wolałbym aby nasze łowiska były całkowicie pozbawione kłusowników...Może moje wnuki dzięki m.in takim jak Wy kiedyś tego doczekają i zamiast cpać ze znajomymi pójdą sobie połowić rybki...
Moja rola ogranicza się do wypuszcznia każdej złowionej ryby i do uświadamiania moich znajomych,że największą frajdą jest samo jej branie,hol,uwolnienie,obserwowanie ataków etc.Każda nawrócona owieczka i świadomość,że nie tylko ja mam takie poglądy,a z czasem będzie Nas jeszcze więcej daje mi niesamowitą satyswakcję!!!
Kłusownik nie jest nawet świadomy,że tak naprawdę wyrządza swoim bliskim większą krzywdę niż im pomaga i tutaj każdy z wędkarzy może stać się starżnikiem.Wystarczy przynajmniej spróbować uwalniać złowione rybki i uświadamiać swoich bratanków po kiju,sieci..,że natura kiedyś Nam to wynagroodzi...

Szacunek dla każdego strażnika SSR,PSR za cięzką wykonywaną pracę,szególnie w tak trudnych dla ryb i prawdziywych wędkarzy czasach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
batagur
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 9:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koledzy czy wiadomo coś na temat szkolenia ssr w najbliższym czasie?
Powrót do góry
gigant
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 3:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A powiedz mi kolego, jakie wody byś chciał kontrolować?
Powrót do góry
batagur
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 10:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Głównie to Sołę, Młynówkę Czaniecką jak i jeziora.
Powrót do góry
gigant
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Nie Maj 16, 2010 11:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeby kontrolować jeziora musisz sie zapisać do SSR Żywiec i tutaj będziesz miał problem, bo z tego co wiem należysz do koła spoza powiatu żywieckiego, a w takim przypadku starostwo nie wydaje legitymacji. Ale próbuj, powodzenia, a jak Ci sie uda to sie nam pochwal.
Powrót do góry
batagur
Gruba Ryba
Gruba Ryba

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 1:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie to najbardziej mi zależy i najczęściej jestem na Sole na odcinku Czaniec-Kęty więc może się coś uda.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okręg PZW Bielsko-Biała Strona Główna -> Okręg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: